Bananna Park Open 2014 – Resume & resultater (opdateret opdateret)

Det er altid et sats at skulle arrangere en udendørs konkurrence, når man ikke kender vejrsituationen så langtid i forvejen. Men det lykkes alligevel at få de 50 pladser udsolgt, 8 dage før selve konkurrencen.

Rutesætterne var Gary Vincent(UK) og de 2 ildsjæle Tom Weber og Thore Jürgensen fra Nørrebro Klatreklub. De havde lagt et kæmpe arbejde i at sætte nogle vel skruede og alsidige ruter som udfordrede de 50 deltager. Robin Vickery Flashede som eneste mand hele kvalifikation.

Herrefinalen var desværre plaget af et løst greb. Grebet blev revet af væggen og kaste ned mod sikringsmanden, der uheldigvis blev ramt i hovedet. Deltager og publikum var gode til at reagere hurtigt og assisterer sikringsmanden, som kort efter blev kørt på hospitalet. Hvorfor grebet kunne rives af vides ikke, men rutebygerne havde gjort deres for at sikre ruten så godt som muligt.

Begge de 2 finale problemer var skruet for hårdt, da det ikke lykkes nogle af deltagerne at komme i nærheden af toppen. Michelle KT og Robin som kom længst, var stadig 9-12 greb fra sidste klip.

Århusianske Mads Bülow fra “Natur Climbing”, har sponsoret 2 flotte vandrepokaler, som de næste mange år vil følge konkurrencen.

På podiet fandt vi:

Damerne:
1. Michelle K. Theisen
2. Natacha Jagd
3. Stine Østergaard

Herrerne:
1. Robin Vickery
2. Frederik Thulstrup
3. Alexander Madrid

==================================

OPDATE #1:
Jeg snakkede i dag med en af rutebyggerne omkring grebet der bleve revet af og ramte sikringsmanden. Rutebyggerne erkender at fejlen var på deres side da grebet sad med skruer som ikke sad dybt nok. Skruerne har været skruet meget skævt i, så kontakten med træpladerne ikke har været optimal. Rutebyggerne havde testklatret ruten flere gange og var i god tror om at grebet ville holde.

Nicolai Cosedis Andersen tog under konkurrencen lidt billeder som kan ses her

==================================

OPDATE #2:
“Short update on Absalon “the unfortunate belayer”. I talked to him and he is doing reasonably well under the circumstances. been through surgery for a broken nose, at home recovering… Don’t know specific details. Just thought that people would like to know” – Ulrik Lund